ΕΕ: Ξεκινά το Ρυθμιστικό Φόρουμ Ηλεκτρικής Ενέργειας στις 14 Ιουνίου

ΕΕ: Ξεκινά το Ρυθμιστικό Φόρουμ Ηλεκτρικής Ενέργειας στις 14 Ιουνίου
Πέμπτη, 10/06/2021 - 16:39

Ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 το Ρυθμιστικό Φόρουμ Ηλεκτρικής Ενέργειας στις 13.30 (CEST) και θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00 (CEST).

Σχετικά με το Ρυθμιστικό Φόρουμ Ηλεκτρικής Ενέργειας, το οποίο επίσης αναφέρεται και ως Φόρουμ της Φλωρεντίας, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 1998, για να συζητήσει τη δημιουργία της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Φόρουμ ασχολείται επί του παρόντος με το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως τη διαχείριση της σπάνιας ικανότητας διασύνδεσης και τον τρόπο οργάνωσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας για την επίτευξη των στόχων μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και τη διευκόλυνση της ολοκλήρωσης της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες και ομιλητές περιλαμβάνουν τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς (ΔΣΜ), τις ενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, τους καταναλωτές, τους χρήστες του δικτύου εκείνους που ανταλάσσουν ενέργεια.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ