Budweiser: Θα δωρήσει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στην Κορνουάλη για την Σύνοδο των G7

Budweiser: Θα δωρήσει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στην Κορνουάλη για την Σύνοδο των G7
Δευτέρα, 07/06/2021 - 15:10

Η Budweiser θα δωρίσει 5 εκατομμύρια kWh πλεόνασμα ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για να σηματοδοτήσει τη σύνοδο κορυφής των G7, η οποία θα ξεκινήσει την Κορνουάλη αυτή την εβδομάδα.

Η ζυθοποιία ανέφερε ότι η δωρεά ηλεκτρισμού είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τον αγγλικό νομό για τη διάρκεια των συνομιλιών.

Το 2018 η Budweiser υπέγραψε μια συμφωνία ηλιακής ενέργειας χωρίς επιδοτήσεις για την κατασκευή δύο ηλιακών πάρκων που θα παρήγαγαν αρκετό πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσουν τις δύο μεγάλες ζυθοποιίες του Ηνωμένου Βασιλείου στο Magor στη Νότια Ουαλία και στο Samlesbury στο Λανκασάιρ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι από τότε, ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση της ανανεώσιμης ενέργειας μέσω μιας ανεμογεννήτριας είχε ως αποτέλεσμα ένα πλεόνασμα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να τροφοδοτηθεί ξανά στο εθνικό δίκτυο.

Ο Budweiser θα αναγνωρίσει τους ηγέτες της G7 και τους εκπροσώπους τους στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος σε μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Η σύνοδος κορυφής ξεκινά στις 11 Ιουνίου και ολόκληρώνεται στις 13 Ιουνίου.

Η πρόεδρος της Budweiser για το Ηνωμένο Βασίλειο, Paula Lindenberg, δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η Σύνοδος Κορυφής της G7 αφορούν τη συνεργασία για την αντιμετώπιση επειγόντων περιβαλλοντικών ζητημάτων που επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη.

«Για να δείξουμε την υποστήριξή μας στους ηγέτες και τους εκπροσώπους της G7 για τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αντισταθμίσουμε σχεδόν 5 εκατομμύρια kwh με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Εργαστήκαμε σκληρά για να είμαστε σε θέση όχι μόνο να τροφοδοτούμε όλες τις ζυθοποιίες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά τώρα να παράγουμε πλεόνασμα για το έθνος».

Πηγή: renews.biz