Ο Κώστας Σκρέκας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Κώστας Σκρέκας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου
Πέμπτη, 03/06/2021 - 19:13

Η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να σεβαστούμε το περιβάλλον γιατί η κλιματική κρίση επηρεάζει ήδη τις ζωές μας και γι’ αυτό πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που την προκαλούν και να περιορίσουμε δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Χρησιμοποιούμε το ποδήλατο επειδή είναι προσιτό, απλό, βοηθάει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν ένα πιο υγιή τρόπο ζωής, προάγει τον σεβασμό στο περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα.

Για τον λόγο αυτόν η Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει βάλει ως προτεραιότητα την προώθηση του εναλλακτικού αυτού τρόπου μετακίνησης δημιουργώντας ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών, ώστε να μπορούν οι ποδηλάτες να μετακινούνται με ασφάλεια. Παράλληλα, μέσα από την πλατφόρμα «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» παρέχουμε κίνητρα για την απόκτηση συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας για τη διοργάνωση του ECO FEST, μίας τριήμερης γιορτής για το περιβάλλον που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού.