ΥΠΕΝ: Οι τρεις υποψήφιοι σύμβουλοι για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

ΥΠΕΝ: Οι τρεις υποψήφιοι σύμβουλοι για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Πέμπτη, 13/05/2021 - 18:47

Πρόσκληση σε τρεις εταιρείες προκειμένου να προσληφθούν ως σύμβουλοι τεχνικής υποστήριξης για προετοιμασία νομοθετικού πλαισίου παροχής ΥΠΕΝ κινήτρων στήριξης επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης απηύθυνε το ΥΠΕΝ.

Πρόκειται για τις εταιρείες ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ, ΑΤ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Π.Ε. και ICAP ADVISORY AE, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον κατάλογο παρόχων υπηρεσιών που τηρεί η ΕΥΔ ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο του έργου.

Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ/MasterPlan) για τον προσδιορισμό στρατηγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων των περιοχών αυτών προβλέπει ένα πλέγμα μέτρων και κινήτρων, με στόχο την αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων μέσα από την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τα κίνητρα θα σχεδιαστούν κατά τρόπο ώστε να συγκροτηθεί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον για την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων στις περιοχές μετάβασης όπως αυτές προσδιορίζονται στα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης, προκειμένου να στραφεί η τοπική οικονομία σε άλλους παραγωγικούς τομείς και να ενισχυθεί η απασχόληση. Το ύψος και το είδος των κινήτρων θα προσδιοριστεί κατά τη διάρκεια του έργου λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων το υφιστάμενο κοινοτικό πλαίσιο παροχής κρατικών ενισχύσεων, αλλά και τους διαθέσιμους πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ