Σε εξέλιξη τα έργα υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου Μέσης Τάσης στο Τατόι

Σε εξέλιξη τα έργα υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου Μέσης Τάσης στο Τατόι
Τετάρτη, 12/05/2021 - 18:55

Από τις 23 Απριλίου έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου Μέσης Τάσης στο Τατόι. Πρόκειται για έργα τα οποία ξεκίνησαν με καθυστέρηση δύο μηνών από την αρχικά προγραμματισμένη έναρξή τους και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Οι εργασίες, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, αφορούν στην κατάργηση εναέριου δικτύου Μέσης Τάσης, μήκους 3,4 χιλιομέτρων, και αντικατάστασής του από υπόγειο δίκτυο μήκους 4,3 χιλιομέτρων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία υπολογίζεται μέσα στον Ιούνιο, το εναέριο δίκτυο Μέσης Τάσης επί της Λεωφόρου Τατοΐου, από το ύψος της συμβολής της με την είσοδο των πρώην βασιλικών κτημάτων έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Αντωνίου στον Δήμο Αχαρνών, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από υπόγειο.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει ότι οι εκσκαπτικές εργασίες στην περιοχή θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Μαΐου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες αποξήλωσης του εναέριου δικτύου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ, την τετραετία 2022-2025 θα υπογειωθούν 2.152 χιλιόμετρα εναέριου δικτύου, με τις σχετικές μελέτες αναφορικά με τις περιοχές στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα να έχουν ήδη ξεκινήσει.