Shell: Συνδέει τις πληρωμές και τα μπόνους των διευθυντών της με την κλιματική απόδοση της εταιρείας

Shell: Συνδέει τις πληρωμές και τα μπόνους των διευθυντών της με την κλιματική απόδοση της εταιρείας
Τρίτη, 30/03/2021 - 13:15

Η Royal Dutch Shell πρότεινε τη στενότερη σύνδεση των αμοιβών των διευθυντών της με την κλιματική απόδοση του ομίλου και τη διακοπή της σχέσης μεταξύ μπόνους και όγκου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με δηλώσεις τη Δευτέρα.

Η στάθμιση της απόδοσης της ενεργειακής μετάβασης της Shell στη στοχευμένη πορεία προς τις μηδενικές εκπομπές άνθακα έως το 2050 θα διπλασιαστεί στο 20% του υπολογισμού του μακροπρόθεσμου προγράμματος κινήτρων των διευθυντών, εάν οι μέτοχοι ψηφίσουν το σχέδιο σε συνεδρίαση της 18ης Μαΐου.

Αυτό θέτει τις προσπάθειες της Shell να περιορίσει τις εκπομπές υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη σε ίση βάση με οικονομικές μετρήσεις, όπως η ελεύθερη δημιουργία ταμειακών ροών όταν πρόκειται για αμοιβές διευθυντών από μετοχές της Shell.

Σημειώνεται ότι η στάθμιση της μέτρησης ενεργειακής μετάβασης για τον υπολογισμό των μπόνους των διευθυντών θα αυξηθεί σε 15% από 10% υπό τις αλλαγές.

Η Shell, η οποία δεν έδωσε μπόνους στον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ben van Beurden, το 2020, πρότεινε επίσης τη μη αύξηση του μισθού του το 2021.

Η Shell δήλωσε ότι οι εκπομπές άνθρακα κορυφώθηκαν το 2018 σε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια τόνους, συμπεριλαμβανομένων των αερίων θερμοκηπίου από προϊόντα πετρελαίου και φυσικού αερίου, από προϊόντα που δεν παρήγαγε εκείνη αλλά πούλησε στους πελάτες της.

Αναφέρεται ότι άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η BP, εξαιρούν τέτοιες εκπομπές από την την κλιματική αναφορά τους.

Πηγή: Reuters