Η βρετανική National Grid ανακοίνωσε αγοραπωλησίες δισεκατομμυρίων με στόχο την ενεργειακή μεταβάση

Η βρετανική National Grid ανακοίνωσε αγοραπωλησίες δισεκατομμυρίων με στόχο την ενεργειακή μεταβάση
Παρασκευή, 19/03/2021 - 12:46

H National Grid, η οποία διανέμει ενέργεια σε βρετανικά σπίτια και επιχειρήσεις, ανακοίνωσε την Πέμπτη μια αναδιάταξη πολλών δισεκατομμυρίων λιρών των περιουσιακών της στοιχείων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο μεταβαίνει σε καθαρότερα καύσιμα.

Η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, την Western Power Distribution, από την αμερικανική ενεργειακή εταιρεία PPL Corporation για 7,8 δισεκατομμύρια λίρες (9,1 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σε μια άλλη συναλλαγή, η National Grid θα πουλήσει την επιχείρηση κοινής ωφέλειας στο Rhode Island, την The Narragansett Electric Company, στην PPL για 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια (3,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Επιπλέον, η National Grid σχεδιάζει να πουλήσει ένα πλειοψηφικό μερίδιο στη National Grid Gas, όπως ανέφερε σε δήλωση.

«Συνολικά, αυτές οι συναλλαγές θα μεταστρέψουν στρατηγικά το χαρτοφυλάκιο της National Grid στο Ηνωμένο Βασίλειο προς την ηλεκτρική ενέργεια».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθεί σε περίπου στο 70% από το 60%.

«Το όραμά μας για την National Grid παραμένει αμετάβλητο, ώστε να βρίσκεται στην καρδιά ενός καθαρού, δίκαιου και προσιτού ενεργειακού μέλλοντος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, John Pettigrew.

«Με αυξημένη έκθεση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτές οι συναλλαγές ενισχύουν τον ρόλο μας στην πρόοδο προς ένα καθαρό μέλλον, ενισχύοντας τη βασική μας φιλοδοξία που είναι να επιτρέψουμε την ενεργειακή μετάβαση για όλους».

Πηγή: Reuters