Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου: Έτοιμη για τη νέα ενεργειακή εποχή

Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου: Έτοιμη για τη νέα ενεργειακή εποχή
Πέμπτη, 18/03/2021 - 20:52

Η ΑΗΚ είναι έτοιμη να διαβεί το κατώφλι της νέας ενεργειακής εποχής που σφραγίζεται από την έλευση του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη και αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ότι στόχος της ΑΗΚ είναι η ενεργειακή ισχυροποίηση της Κύπρου, κάτι που επιτυγχάνεται τόσο με την έλευση φυσικού αερίου όσο και με την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Σημείωσε ότι η ΑΗΚ, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδιασμού, μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) με ποσοστό 30% έχοντας καταβάλει ποσό €43 εκ.

«Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ενεργειακή ισχυροποίηση της Κύπρου μέσα από την ανάπτυξη υποδομών έλευσης Φυσικού Αερίου. Ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για τον τόπο», είπε.

Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση χρήσης φυσικού αερίου, είναι ήδη σε εξέλιξη και προχωρούν με ταχύτητα οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις Μονάδες Παραγωγής της ΑΗΚ, ώστε να λειτουργούν και με Φυσικό Αέριο. Όταν αυτό έρθει στην Κύπρο η ΑΗΚ θα είναι έτοιμη, σημείωσε.