Ιταλία: Κοινοπραξία Eni και CDP γαι επένδυση πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ

Ιταλία: Κοινοπραξία Eni και CDP γαι επένδυση πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ
Παρασκευή, 12/03/2021 - 12:17

Η ιταλική Eni και ο κρατικός δανειστής Cassa Depositi e Prestiti (CDP) έχουν δημιουργήσει μια κοινοπραξία για να επενδύσουν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με δήλωσή τους.

Προκειται για την κοινοπραξία GreenIT, η οποία ανήκει κατά 51% στην Eni και κατά 49% στην CDP Equity, και στοχεύει στην εγκατεστημένη ανανεώσιμη ισχύ έως 1.000 MW μέχρι το 2025.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ιταλίας για αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με τους στόχους που τέθηκαν από το Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος του 2030 που υποβλήθηκε στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2019.

Ο νέος υπουργός οικολογίας της Ιταλίας Ρομπέρτο Τσινγκολάνι επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάιο.

Μάλιστα ,σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για τον Κλίμα, Τζον Κέρρι που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Τσινγκολάνι δήλωσε ότι η Ρώμη σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 60% έως το 2030 και να χρησιμοποιήσει 80 δισεκατομμύρια ευρώ κονδυλίων της ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: Reuters