Axpo: Παροχή πράσινης ενέργειας στη Danone από αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Axpo: Παροχή πράσινης ενέργειας στη Danone από αιολικό πάρκο στην Πολωνία
Πέμπτη, 25/02/2021 - 13:48

Η ελβετική εταιρεία Axpo δήλωσε ότι υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για παροχή ενέργειας στη γαλλική εταιρεία τροφίμων Danone από χερσαίο αιολικό πάρκο της British Green Investment Group στην Πολωνία, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν τη μετάβασή τους στην πράσινη ενέργεια.

Η παγκόσμια εταιρεία τροφίμων και ποτών Danone έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το τέλος του 2030, από το 50% το 2020.

Η Axpo δήλωσε ότι η 10ετής Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) θα σημαίνει ότι οι πολωνικές επιχειρήσεις της Danone θα έχουν πρόσβαση σε στην ανανεώσιμη ισχύ όλο το εικοσιτετράωρο, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής από το αιολικό πάρκο Jozwin των 25,3 MW από τον Ιανουάριο.

Η Axpo που ανήκει στον δημόσιο τομέα και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελβετίας με εμπορικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διεθνείς συμβάσεις στη Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: Reuters