Vestas: Ενοποίηση μονάδων παραγωγής ανεμογεννητριών στις Ηπα και απώλεια 450 θέσεων εργασίας

Vestas: Ενοποίηση μονάδων παραγωγής ανεμογεννητριών στις Ηπα και απώλεια 450 θέσεων εργασίας
Πέμπτη, 18/02/2021 - 12:02

Η Vestas πρόκειται να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα στο Κολοράντο των ΗΠΑ με τη μείωση περίπου 450 θέσεων εργασίας σε τρία εργοστάσια της Πολιτείας.

Από τις 450 θέσεις εργασίας που πρόκειται να χαθούν, η Vestas θα προσφέρει σε 150 άτομα νέους ρόλους σε άλλους τομείς της επιχείρησης.

Η Vestas θα ενοποιήσει την παραγωγή πτερυγίων στο εργοστάσιο Windsor Blades και θα επαναχρησιμοποιήσει τον ιστότοπο Brighton Blades σε κεντρικά γραφεία στη Βόρειας Αμερικής για την επιχείρηση Global Tooling, ενοποιώντας έξι μικρότερες τοποθεσίες.

Αυτό συνεπάγεται τον τερματισμό της παραγωγής πτερυγίων στο εργοστάσιο Brighton Blades, και επομένως απολύσεις περίπου 280 εργαζομένων.

Επιπλέον, η Vestas θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στο εργοστάσιο Pueblo Towers και τα εργοστάσια Brighton Nacelles, που ανέρχεται σε απώλεια περίπου 170 θέσεων.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια ανακοίνωση του Αυγούστου 2020 ότι η παραγωγή των πτερυγίων V136 θα σταματήσει στο εργοστάσιο λόγω μειωμένης ζήτησης.

Αυτό αντικατοπτρίζει τη χαμηλότερη βραχυπρόθεσμη ζήτηση στην αγορά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ανεμογεννητριών και έρχεται καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την εγκατάσταση υπηρεσιών και κατασκευής και να βελτιώσει την απόδοση.

Η Vestas είπε ότι η στρατηγική θα εξασφαλίσει επίσης τα θεμέλια για αποτελεσματικές προσαρμογές και κλιμάκωση όταν η ζήτηση αυξηθεί ξανά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vestas Tommy Rahbek Nielsen δήλωσε:

«Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αύξησε την ικανότητα των εργοστασίων μας και επέκτεινε τις υπηρεσίες μας. Με ένα μεγαλύτερο στόλο υπό εξυπηρέτηση και χαμηλότερη ζήτηση βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να ενοποιήσουμε την εγκατάστασή μας στο Κολοράντο για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της επιχείρησής μας. Έχουμε ξεκινήσει πρωτοβουλίες για να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους 450 συναδέλφους από τα εργοστάσιά μας μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα μέρη των δραστηριοτήτων μας, αλλά δυστυχώς, πρέπει ακόμη να αποχαιρετήσουμε κάποιους συναδέλφους».

Οι ΗΠΑ παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο και διατηρώντας τέσσερεις τοποθεσίες στο Κολοράντο, η Vestas δήλωσε ότι διασφαλίζει μια συνεχή ισχυρή βάση στις ΗΠΑ που θα επιτρέψει μελλοντικές προσαρμογές και αποτελεσματική αύξηση όταν η ζήτηση αυξηθεί ξανά.