Χαρδαλιάς: Απόλυτη προτεραιότητά μας η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Χαρδαλιάς: Απόλυτη προτεραιότητά μας η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
Τετάρτη, 17/02/2021 - 11:07

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα για τις διακοπές ρεύματος και υδροδότησης λόγω της κακοκαιρίας. Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Για συντριπτικές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά το πέρας της νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τις διακοπές ρεύματος και την υδροδότηση.

«Η απόλυτη προτεραιότητά είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ανέφερε ότι έχουν πέσει δέντρα και έχουν γίνει «συντριπτικές ζημιές και εκτεταμένες».

«Το φαινόμενο είναι σε ύφεση, ο αγώνας τώρα είναι στην περιοχή της Κρήτης» επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ενημέρωσε, το βράδυ αποκαταστάθηκαν οι μονάδες επεξεργασίας νερού και συντριπτικά η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί.

Αυτή την ώρα, προβλήματα παραμένουν σε Βάρη, Κουκάκι, Γαλάτσι, Ελευσίνα και Ηράκλειο. «Είχαμε ένα καθολικό μέτωπο σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η σύσκεψη άρχισε στις 07:45, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιου Μάνου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

ieidiseis.gr