Η στροφή της Amazon στην πράσινη ενέργεια και το υπέρακτιο αιολικό πάρκο στην Ολλανδία

Η στροφή της Amazon στην πράσινη ενέργεια και το υπέρακτιο αιολικό πάρκο στην Ολλανδία
Δευτέρα, 08/02/2021 - 19:14

Nα αγοράσει το ήμισυ της ενέργειας που θα παράγει το νέο τεράστιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που πρόκειται να λειτουργήσει στην Ολλανδία, κάτι που σηματοδοτεί τη στροφή της στην πράσινη ενέργεια.

Η Shell και η Eneco εξασφάλισαν το δικαίωμα κατασκευής του αιολικού πάρκου ισχύους 759 megawatt στη Βόρεια Θάλασσα τον περασμένο Ιούλιο και η Amazon δήλωσε σήμερα ότι θα αγοράσει πάνω από 380 MW της ενέργειας που θα παραγει για να τροφοδοτήσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη.

Η Amazon είπε ότι το "Amazon-Shell HKN Offshore Wind Project" θα είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμης ενέργειας από ένα πάρκο.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2023. Βρίσκεται 18,5 χιλιόμετρα έξω από την ολλανδική ακτή και καλύπτει έκταση 125 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ θα το διαχειρίζεται η CrossWind Consortium, η οποία αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Shell και της Eneco.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει 69 ανεμογεννήτριες από τη Siemens Gamesa δυναμικότητας 11MW και με διάμετρο ρότορα 200 μέτρα.