PepsiCo: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από δύο έργα της Οrsted στις ΗΠΑ

PepsiCo: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από δύο έργα της Οrsted στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 15/01/2021 - 13:22

Η PepsiCo θα αγοράσει αιολική ενέργεια από τα έργα Haystack, ισχύος 298 MW και Western Trail, ισχύος 367 MW της Οrsted, που βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται στο συνδεθούν στο δίκτυο αργότερα μέσα στο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, η PepsiCo υπέγραψε δύο Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Οrsted για την αγορά μέρους της παραγόμενης αιολικής ενέργειας από τα προαναφερόμενα έργα που βρίσκονται στη Νεμπράσκα και στο Τέξας αντίστοιχα.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος και εμπορικός διευθυντής της Orsted για τα χερσαία έργα, Vishal Kapadia δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την PepsiCo στις προσπάθειές της για αποανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της. Αυτές οι Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για τα Western Trail και Haystack είναι άλλη μια απόδειξη της ικανότητάς μας να παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις σε πολλές γεωγραφικές περιοχές και να υποστηρίξουμε την επίτευξη των εταιρικών φιλοδοξιών βιωσιμότητας».

Η Roberta Barbieri, αντιπρόεδρος για την παγκόσμια βιωσιμότητα της PepsiCo ανέφερε:

«Η προμήθεια ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα κρίσιμο βήμα στο ταξίδι μας για να υπερδιπλασιάσουμε τον κλιματικό μας στόχο βασιζόμενο σε επιστημονικά δεδομένα, μειώνοντας τις απόλυτες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά περισσότερο από 40% έως το 2030 σε όλη την αλυσίδα αξίας μας και τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές έως το 2040, μια δεκαετία νωρίτερα από ό, τι απαιτείται από τη Συμφωνία του Παρισιού. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Οrsted για τα δύο νέα αιολικά έργα στο Τέξας και τη Νεμπράσκα, τα οποία θα καλύψουν σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών αναγκών μας για ηλεκτρική ενέργεια στις ΗΠΑ και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα».