GE: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 235 MW για αιολικό έργο στις ΗΠΑ

GE: Προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 235 MW για αιολικό έργο στις ΗΠΑ
Τρίτη, 12/01/2021 - 11:22

Η GE Renewable Energy δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 235 MW από την Leeward Renewable Energy για αιολικά πάρκα στην πολιτεία New Mexico των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία καλύπτει την ανανέωση του έργου Aragonne, ισχύος 90 MW στην κομητεία Guadalupe και τη ανάπτυξη του Aragonne Mesa ισχύος, 145 MW.

Η GE θα παρέχει συνολικά 86 ανεμογεννήτριες τύπου 2.x-127 και 2.3-116, στο έργο Aragonne, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy για τα χερσαία έργα στην Αμερική, Tim White, δήλωσε:

«Η GE Renewable Energy έχει μια μακροχρόνια σχέση με τη Leeward, με την τεχνολογία ανεμογεννητριών της GE να τροφοδοτεί πολλά από τα αιολικά της πάρκα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε ξανά στα έργα Aragonne, αυξάνοντας σημαντικά την ενεργειακή παραγωγή του αιολικού πάρκου και βοηθώντας να παρέχουμε ακόμη πιο προσιτή και βιώσιμη ανανεώσιμη ενέργεια στους πελάτες τους.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Leeward Renewable Energy, Jason Allen, δήλωσε:

«Η Leeward είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την GE Renewable Energy στην επέκταση του συγκροτήματος μας Aragonne. Μαζί, εκσυγχρονίζουμε ένα από τα παλαιότερα περιουσιακά στοιχεία της Leeward με την προηγμένη τεχνολογία ανεμογεννητριών της GE και προσθέτουμε αποτελεσματική παραγωγική ικανότητα στο χαρτοφυλάκιό μας, υποστηρίζοντας τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για ανάπτυξης.

Το Aragonne αποτελεί το τρίτο νέο συμβόλαιο παροχής ανεμογεννητριών της GE με τη Leeward κατά τους τελευταίους 24 μήνες, συνολικού ύψους περίπου 500 MW. Οι προηγούμενες συμφωνίες αφορούσαν την εγκατάσταση Mountain Breeze στο Κολοράντο και το Lone Tree στο Ιλινόις, έργα που ολοκληρώθηκαν το 2020.