Iberdrola: Ξεκινά την ανάπτυξη του δεύτερου μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού έργου στην Ευρώπη

Iberdrola: Ξεκινά την ανάπτυξη του δεύτερου μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού έργου στην Ευρώπη
Παρασκευή, 11/12/2020 - 11:48

Η Iberdrola συνεχίζει να ηγείται της ανάπτυξης ανανεώσιμων έργων, με την έναρξη των εργασιών για ένα νέο έργο ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία. Πρόκειται για το ηλιακό έργο Otero, ισχύος 505 MW το οποίο βρίσκεται στην αυτόνομη κοινότητα Castilla y León και θα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Το νέο έργο ηλιακής ενέργειας ακολουθεί τα δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της Iberdrola, το Núñez de Balboa ισχύος 500 MW και το έργο Francisco Pizarro ισχύος 590 MW, το οποίο βρίσκεται Extremadura και είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης.

Το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο Otero θα κατασκευαστεί στους δήμους Marazuela, Marazoleja και Anaya, στην επαρχία της Segovia και αντιπροσωπεύει μια επένδυση περίπου 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατασκευή του έργου θα έχει έντονο το τοπικό στοιχείο καθώς θα συμβάλουν πολλοί τοπικοί βιομηχανικοί προμηθευτές και θα απασχολούνται 1.100 εργαζόμενοι σε ώρες αιχμής.

Σημειώνεται ότι για την ανάπτυξη του έργου η εταιρεία έχει ομαδοποιήσει οικόπεδα τα οποία ανήκουν σε 150 ιδιοκτήτες της περιοχής και οι οποίοι θα επωφεληθούν επίσης από το έργο.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία το ηλιακό έργο θα παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια, ικανή να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 290.000 νοικοκυριών, ενώ παράλληλα θα εξοικονομούνται και 182.000 τόνοι εκπομπών CO2 ετησίως.