Nordex: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αιολικού πάρκου Pomerania ισχύος 94 MW στην Πολωνία

Nordex: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αιολικού πάρκου Pomerania ισχύος 94 MW στην Πολωνία
Πέμπτη, 03/12/2020 - 14:00

Ο Όμιλος Ignitis ετοιμάζεται να συνδέσει απευθείας στο δίκτυο το αιολικό πάρκο Pomerania ισχύος 94MW και αξίας 127 εκατ. ευρώ στην Πολωνία μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανεμγεννητριών.

Είκοσι εννέα ανεμογεννήτριες Nordex ισχύς 3-3.3 MW η κάθε μία αποτελούν το έργο, το οποίο αποτελεί και το πρώτο έργο της εταιρείας στην Πολωνία.

Η εγκατάσταση ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Εκτιμάται ότι το Pomerania θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την άνοιξη του 2021, όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση των ανεμογεννητριών στο δίκτυο καθώς όταν ολοκληρωθούν και άλλα ημιτελή έργα.

Η συνολική ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα ανέρχεται σε 300 GWh, ικανή να τροφοδοτεί περίπου 160.000 νοικοκυριά ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ignitis, Darius Maikštėnas, δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου Pomerania είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την αποανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος της Πολωνίας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για τον Όμιλο Ignitis επειδή θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο πράσινης παραγωγής του Ομίλου και θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στον αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της γειτονικής χώρας».