Τέξας: Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου των ΗΠΑ

Τέξας: Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου των ΗΠΑ
Παρασκευή, 20/11/2020 - 13:18

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στις ΗΠΑ από την Invenergy, το Samson Solar Energy Center, συνολικής ισχύος 1310MW, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό Τέξας.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα παρέχει έως και 600 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της 36 μηνών περιόδου κατασκευής.

Σημειώνεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 5 φάσεις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, ενώ κάθε μία φάση που θα ολοκληρώνεται θα τίθεται σε λειτουργία. Όμως το πλήρες έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Επιπλέον, το Samson Solar θα φέρει σημαντική οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, φέρνοντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές ιδιοκτητών γης και υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες μέσω σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε πληρωμές φόρου ιδιοκτησίας καθ 'όλη τη διάρκεια του έργου.

Το έργο θα παρέχει 500 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην AT&T, 200 MW στη Honda, 160 MW στη McDonald's, 100 MW στην Google και 50 MW στο The Home Depot.

Επιπλέον οι πόλεις του Τέξας, Bryan, Denton και Garland θα λάβουν 150 MW, 75 MW και 25 MW η καθεμία, αντίστοιχα.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος προέλευσης της Invenergy, Ted Romaine, δήλωσε:

«Η Invenergy συνεχίζει να ηγείται της ενεργειακής μετάβασης και αυτό το έργο-ρεκόρ καταδεικνύει την τεχνογνωσία μας σε νέα κλίμακα. Το Samson Solar Energy Center αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν εταιρείες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αναζητούν έναν καινοτόμο συνεργάτη για να επιτύχουν τους στόχους αειφορίας και να επενδύσουν σε ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον».

Με στοιχεία από: renews.biz