Novartis: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 135 MW με την Acciona

Novartis: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 135 MW με την Acciona
Παρασκευή, 20/11/2020 - 11:47

Η Novartis στην Ισπανία υπέγραψε δύο 10ετείς Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Acciona, για την αγορά 135 MW ηλιακής ισχύος.

Πιο συγκεκριμένα, η Acciona κατασκευάζει ένα ηλιακό πάρκο 125 MW στο Badajoz, και ένα πάρκο 85,7 MW στη Βαλένθια, από τα οποία θα παρέχεται καθαρή ενέργεια στη Novartis σύμφωνα με τις δύο Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι μονάδες θα συνεισφέρουν περίπου το 50% του συνόλου της κατανάλωσης ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της Novartis στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2025.

Το ηλιακό πάρκο των 125MW πρόκειται να συνδεθεί απευθείας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ενώ το κοινοτικό ηλιακό πάρκο της Βαλένθια θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο διευθυντής αειφορίας της Novartis, Montse Montaner, δήλωσε:

«Στη Novartis, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό μας να επαναπροσδιορίσουμε την ιατρική για να βελτιώσουμε και να παρατείνουμε την ανθρώπινη ζωή. Η ενεργειακή απόδοση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της στρατηγικής μας για τη μείωση των εκπομπών. Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε την ίδια προσέγγιση με την Acciona και άλλους συνεργάτες στο δρόμο μας προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Η Novartis υπέγραψε επίσης μια Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την EDPR για παροχή ανανεώσιμης ενέργειας από ένα αιολικό πάρκο 36 MW και μια ηλιακή εγκατάσταση 26,8 MW, τα οποία βρίσκονται στην Ισπανία, ενώ η εγκατάστασή τους αναμένεται για το 2022-2023.