Voltalia: Παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στο City του Λονδίνου

Voltalia: Παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στο City του Λονδίνου
Πέμπτη, 19/11/2020 - 15:18

Η Voltalia υπέγραψε μία Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για 15 έτη παροχή καθαρής ενέργειας στο City of London Corporation, από ηλιακό έργο 50 MW στο Ντόρσετ στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Η «πρωτοποριακή» συμφωνία πράσινης ενέργειας 40 εκατομμυρίων λιρών θα μπορούσε να προσφέρει ένα σχέδιο για τις τοπικές αρχές που επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και το κόστος, δήλωσε το City.

Η συμφωνία είναι η πρώτη του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο που υπογράφεται απευθείας μεταξύ ενός παραγωγού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μιας κυβερνητικής αρχής.

Θα επιτρέψει στη Voltalia να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την κατασκευή της εγκατάστασης, εξοικονομώντας παράλληλα στο City του Λονδίνου περίπου 3 εκατομμύρια λίρες σε ενεργειακό κόστος.

Το ηλιακό έργο, θα παρέχει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται το City, τροφοδοτώντας κτίρια, όπως το Guildhall, τρεις αγορές χονδρικής και το κέντρο τεχνών Barbican.

Η νέα συμφωνία αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης του οργανισμού για δράση για το κλίμα. Η στρατηγική δράσης για το κλίμα, που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, δεσμεύεται να καταστήσει το Square Mile καθαρό για τις εκπομπές άνθρακα έως το 2040 - 10 χρόνια νωρίτερα από τους κυβερνητικούς στόχους.

Σημειώνεται ότι η Voltalia έχει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012, αναπτύσσοντας, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας 22 φωτοβολταϊκά έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ