Ocean Winds: Εισέρχεται στην αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Ocean Winds: Εισέρχεται στην αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ
Τρίτη, 10/11/2020 - 15:05

Η Ocean Winds (OW), η κοινοπραξία των εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας EDP Renewables και Engie Ocean Winds, που συστάθηκε τον Ιούλιο, ξεκίνησε την εταιρεία βραχίονα, OW North America, στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ocean Winds North America κατέχει το 50% της Mayflower Wind, η οποία αναπτύσσει ένα υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 804 MW στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης και που έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 1600 MW.

Επιπλέον, η OW North America είναι συνεργάτης στο έργο πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, Redwood Coast, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας. Η κοινοπραξία θα καλύψει το ρόλο της EDPR στην κοινοπραξία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα Redwood Coast, που έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού έργου χρησιμοποιώντας τεχνολογία πλωτής πλατφόρμας στα ανοικτά των ακτών της κομητείας Humboldt στη βόρεια Καλιφόρνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Winds, Σπύρος Μαρτίνης, δήλωσε:

«Η OW θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στη δημιουργία μιας νέας καθαρής, βιώσιμης και ευημερούσας οικονομίας που απαιτούν οι Αμερικανοί και η OW North America μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτού του μέλλοντος».

Και συμπλήρωσε:

«Η OW North America από την πρώτη ημέρα εργάζεται για την ανάπτυξη και παράδοση πραγματικών έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας».

Σημειώνεται ότι η Ocean Winds διαθέτει 5,5GW υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν 1,5 GW υπό κατασκευή και 4 GW υπό ανάπτυξη, με στόχο την επίτευξη έργων συνολικής ισχύος 5 με 7 GW σε λειτουργία ή υπό κατασκευή και 5 με 10 GW υπό προχωρημένη ανάπτυξη μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας.