RWE: Συμφωνία για την επέκταση τεσσάρων αιολικών έργων στη Μεγάλη Βρετανία

RWE: Συμφωνία για την επέκταση τεσσάρων αιολικών έργων στη Μεγάλη Βρετανία
Δευτέρα, 28/09/2020 - 15:37

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας RWE δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει εξασφαλίσει συμφωνίες μίσθωσης για την ανάπτυξη τεσσάρων υπεράκτιων αιολικών έργων επέκτασης στη Βρετανία.

Πιο συγκεκριμένα, η RWE Renewables και οι εταίροι του έργου υπέγραψαν με την βρετανική Crown Estate για την επέκταση των υπαρχόντων υπεράκτιων αιολικών πάρκων Gwynt y Mor, στα ανοικτά των ουαλικών ακτών, Galloper και Greater Gabbard στη Βόρεια Θάλασσα και Rampion στα ανοικτά των ακτών του Σάσεξ στη Μάγχη.

Τα έργα επέκτασης θα έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1,8 GW, με το μερίδιο της RWE να ανέρχεται σε περίπου στα 900 MW.

Επιπλέον, η RWE αποφάσισε να προσπαθήσει την ανάπτυξη των υπόλοιπων υπεράκτιων μισθώσεων στον ιστότοπο Rampion, κάτι που θα αυξήσει το μερίδιό της στα 1,3 GW.

Όλα τα έργα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και η ανάπτυξη και η αδειοδότηση θα προχωρήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε η εταιρεία.

Αυτές οι διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία έως πέντε χρόνια με συμμετοχή σε διαγωνισμούς για Συμβόλαιο επί της Διαφοράς (CfD).

Η RWE ανέφερε ότι τα αιολικά πάρκα θα μπορούσαν να τεθούν σε πλήρη λειτουργία στο τέλος της δεκαετίας.

Αναφορικά με τα έργα, ο Tom Glover, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της RWE UK δήλωσε:

«Παρουσιάζουν μια πιθανή επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων λιρών και θα μπορούσαν να αναπτύξουν την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και να οδηγήσουν στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας».

Πηγή: Reuters