Total: Συμφωνία για 3,3 GW ηλιακών έργων στην Ισπανία

Total: Συμφωνία για 3,3 GW ηλιακών έργων στην Ισπανία
Παρασκευή, 25/09/2020 - 15:16

Η Total υπέγραψε συμφωνία με την ισπανική εταιρεία Ignis για την ανάπτυξη ηλιακών έργων στην Ισπανία, η συνολική ισχύς των οποίων υπολογίζεται περίπου στα 3,3 GW.

Η διαδικασία κατασκευής των έργων, που βρίσκονται στην Αυτόνομη Περιφέρεια της Μαδρίτης και στην Περιφέρεια της Ανδαλουσίας, αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, ενώ αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2025.

Η Total δήλωσε ότι η νέα συμφωνία ακολουθεί δύο συμφωνίες που είχε συνάψει τον Φεβρουάριο του 2020 με την Powertis και την Solarbay Renewable Energy με σκοπό την ανάπτυξη σχεδόν 2 GW ηλιακών έργων. Έτσι, αυξάνεται το χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων της εταιρεία που αναπτύσσονται στην Ισπανία, σε περισσότερα από 5 GW μέχρι το 2025.

Η Total δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας θα της επιτρέψει να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες των βιομηχανικών της εγκαταστάσεων στην Ευρώπη μέχρι το 2025 (περίπου 6 TWh), καθώς και να προμηθεύσει τους πελάτες της στην Ισπανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne, δήλωσε:

«Αυτή η απόφαση να επενδύσουμε μαζικά σε ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας για να προμηθεύσουμε με πράσινη ενέργεια όλες τις βιομηχανικές μας δραστηριότητες στην Ευρώπη αποτελεί σαφή απόδειξη της απόφασής μας να προχωρήσουμε προς την αποανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών μας επιχειρήσεων σύμφωνα με τη νέα μας φιλοδοξία για το κλίμα».