ABO Wind: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για φινλανδικό αιολικό πάρκο 40 MW με την Gasum

ABO Wind: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για φινλανδικό αιολικό πάρκο 40 MW με την Gasum
Παρασκευή, 25/09/2020 - 13:48

Η ABO Wind υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) με την Gasum για την παραγόμενη ενέργεια από το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο Kestilan Kokkoneva, ισχύος 40 MW στη Φινλανδία.

Ο προμηθευτής ενέργειας, Gasum, πρόκειται να πουλήσει την παραγόμενη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από το αιολικό πάρκο στους πελάτες της από το 2023 και για μια περίοδο 10 ετών.

Ο αντιπρόεδρος των πωλήσεων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Gasum, Kimmo Rahkamo, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε μια Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) με την ABO Wind. Η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή και ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών και στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Θέλουμε να παρέχουμε τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην αγορά ενέργειας και να διευκολύνουμε τους πελάτες μας να λειτουργούν στην αγορά ενέργειας και να τους προσφέρουμε ανανεώσιμη φινλανδική ηλεκτρική ενέργεια».

Σημειώνεται ότι το χερσαίο αιολικό πάρκο που θα διαθέτει 9 ανεμογεννήτριες της Nordex, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022 και από το οποίο η η Gasum θα εφοδιάζεται ετησίως με 100 GWh ενέργειας.