Cenergy Holdings: Υπέγραψε τη διακήρυξη για το καθαρό Υδρογόνο

Cenergy Holdings: Υπέγραψε τη διακήρυξη για το καθαρό Υδρογόνο
Πέμπτη, 17/09/2020 - 17:59

Τη διακήρυξη της Clean Hydrogen Alliance - Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο, υπέγραψε η Cenergy Holdings ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη σε ευθυγράμμιση με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ.

Η Συμμαχία αυτή στοχεύει σε μια φιλόδοξη ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου έως το 2030, συνδέοντας την παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πηγές, τη ζήτηση της βιομηχανίας, τις μεταφορές και άλλους κλάδους, καθώς και τη μεταφορά και διανομή υδρογόνου. Με τη συμμαχία, η ΕΕ επιδιώκει να οικοδομήσει την παγκόσμια ηγετική θέση της σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να υποστηρίξει τη δέσμευσή της να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Οι εταιρείες της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables), δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και υλοποιούν με επιτυχία έργα σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Ως αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: "Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της ανάπτυξης της τεχνογνωσίας μας για την παροχή βέλτιστων τεχνικών λύσεων στους πελάτες μας. Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε τις εξελίξεις του υδρογόνου, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί κλειδί για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.