ABO Wind: Σχεδιάζει την υλοποίηση του αιολικού έργου Donaborow στην Πολωνία

ABO Wind: Σχεδιάζει την υλοποίηση του αιολικού έργου Donaborow στην Πολωνία
Τρίτη, 15/09/2020 - 14:31

Η ABO Wind θα ξεκινήσει εργασίες για το πρώτο της χερσαίο αιολικό πάρκο στην Πολωνία μέσα στο επόμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το αιολικό έργο Donaborow, συνολικής ισχύος 19,8 MW, το οποίο θα περιλαμβάνει εννέα ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 114.

Η ABO Wind δήλωσε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει ένα σταθερό τιμολόγιο τροφοδοσίας για το αιολικό πάρκο σε προηγούμενη δημοπρασία το 2019.

Η Διευθύντρια έργων της ABO Wind, Agnieszka Godycka-Cwirko, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φτάσουμε σε αυτό το πρώτο ορόσημο και να συμβάλουμε στην ενεργειακή μετάβαση της Πολωνίας».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Πολωνία από το 2019, ενώ άνοιξε γραφεία στο Lodz στις αρχές του έτους. Επιπλέον, απασχολεί έξι τοπικούς υπαλλήλους σε διάφορα έργα ανανεώσιμης ενέργειας και διατηρεί στενές επαφές με περιφερειακούς εταίρους.

Ο επικεφαλής του έργου της ABO Wind στο Lodz, Roman Karbowy, δήλωσε:

«Η Πολωνία σχεδιάζει να αυξήσει το το ποσοστό της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας στο 32% έως το 2030. Θα θέλαμε να παίξουμε τον ρόλο μας στην πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου. Μάλιστα, επειδή οι περιορισμοί για τα νέα αιολικά πάρκα είναι αυστηροί, αναζητούμε περιοχές που είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών μονάδων μεγάλης κλίμακας».

Με πληροφορίες από: renews.biz