Vattenfall: Εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Καθαρού Υδρογόνου

Vattenfall: Εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Καθαρού Υδρογόνου
Δευτέρα, 31/08/2020 - 13:18

H Vattenfall εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Καθαρού Υδρογόνου (European Clean Hydrogen Alliance), καθώς σύμφωνα με την εταιρεία το καύσιμο πρόκειται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επόμενη φάση της ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα αιολικής ενέργειας της Vattenfall, Gunnar Groebler, δήλωσε:

«Ως μια πλήρως ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή εταιρεία, η Vattenfall επενδύει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Με την αιολική ενέργεια ως κρίσιμη πηγή ενέργειας για έργα ανανεώσιμου υδρογόνου, στοχεύουμε στην περαιτέρω εφαρμογή της τεχνολογίας υδρογόνου σε συνεργασία με βιομηχανικούς εταίρους σε διάφορους τομείς για να συμβάλουμε έτσι στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας στην Ευρώπη».

«Το να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Καθαρού Υδρογόνου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα δυνατά μας σημεία έτσι ώστε να συμβάλουμε ενεργά στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου».

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Υδρογόνου, η οποία σηματοδοτείται από την έναρξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Καθαρού Υδρογόνου.

Ο στόχος της Συμμαχίας είναι η διευκόλυνση της εφαρμογής των δράσεων της στρατηγικής υδρογόνου. Μάλιστα, με τη δημιουργία ενός σαφούς και συγκεκριμένου αγωγού ανανεώσιμων έργων υδρογόνου και επενδυτικών σχεδίων, η Συμμαχία αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.