Facebook: Ανακοίνωσε επιπλέον 806 MW προμήθειας ενέργειας

Facebook: Ανακοίνωσε επιπλέον 806 MW προμήθειας ενέργειας
Τετάρτη, 12/08/2020 - 13:04

Το Facebook υπέγραψε συμβόλαιο για την αγορά 806 MW ηλιακής και αιολικής ενέργειας από έργα ανανεώσιμης ενέργειας στη Γιούτα, το Οχάιο, το Ιλινόις, το Τενεσί και την Ιρλανδία.

Στόχος της εταιρείας είναι να τροφοδοτείται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μέχρι στιγμής, το Facebook έχει εξασφαλίσει συμβόλαια για περισσότερα από 5 GW ΑΠΕ, με τα 2 GW σε είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ αναμένεται η προσθήκη 1,5 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2020.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει σε μία σειρά από σημαντικά ηλιακά έργα στις ΗΠΑ, ενώ στο Μεξικό διαθέτει 100 MW τα οποία προέρχονται από δύο διαφορετικά έργα με τα οποια τροφοδοτεί το κέντρο δεδομένων του Los Lunas. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Tennessee Valley Authority για δύο έργα συνολική ισχύος 377 MW, για την υποστήριξη του κέντρου δεδομένων της στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

Τον Νοέμβριο, το Facebook ανακοίνωσε την πραγματοποίηση δύο από τα μεγαλύτερα ηλιακά έργα που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα - το έργο Prospero Solar ισχύος 300 MW στο Τέξας και το ηλιακό έργο Cove Mountain 2 ισχύος 122 MW στη Γιούτα. Και τα δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος.