Vestas: Η πρώτη εταιρεία που έφτασε τα 100 GW παροχής υπηρεσιών σε ανεμογεννήτριες

Vestas: Η πρώτη εταιρεία που έφτασε τα 100 GW παροχής υπηρεσιών σε ανεμογεννήτριες
Πέμπτη, 06/08/2020 - 15:05

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η Vestas δήλωσε ότι διαθέτει περισσότερα από 100 GW ανεμογεννητριών τις οποίες εξυπηρετεί, κάτι που την καθιστά την πρώτη εταιρεία ανεμογεννητριών που πέτυχε το συγκεκριμένο ορόσημο. Αυτό το γεγονός την κάνει να ηγείται των προσπαθειών της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων από εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Καθώς η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται, κλιμακώνεται ανάλογα και ο τομέας της παροχής υπηρεσιών της Vestas, ο οποίος από το 2014 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχειρηματική μονάδα.

Σήμερα, η Vestas εξυπηρετεί περισσότερες από 47.000 ανεμογεννήτριες, συμπεριλαμβανομένων και άλλων εταιρειών και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 69 χωρών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas δήλωσε:

«Η Vestas ηγείται της προσπάθειας της ενεργειακής μετάβασης εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο των 115 εγκατεστημένων GW και των 100 εξυπηρετούμενων GW δείχνει πόσο μακριά έχει φτάσει η Vestas και η αιολική ενέργεια».

«Όπως έχει δείξει η τρέχουσα παγκόσμια πανδημία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνονται γρήγορα ένα κρίσιμο συστατικό του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, καθώς και ένα σημαντικό στοιχείο για την πράσινη ανάκαμψη των παγκόσμιων οικονομιών. Για το σκοπό αυτό, η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση μιας ισορροπημένης και σταθερής παροχής ενέργειας σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο και στην υποστήριξη ενός αυξανόμενου αριθμού θέσεων εργασίας παγκοσμίως».

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τομέα Παγκόσμιων Υπηρεσιών, Christian Venderby, ανέφερε:

«Η επίτευξη αυτού του ορόσημου έγινε δυνατή μέσω της ισχυρής συνεργασίας μας με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και αποτελεί απόδειξη της αφοσιωμένης εργασίας των υπαλλήλων της Vestas».

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι ο πολλαπλασιασμός της αιολικής ενέργειας και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργεί νέες απαιτήσεις για τη βιομηχανία κάτι που απαιτεί την αναμενόμενη παράδοση του εξοπλισμού και την εγγυημένη αξιοπιστία των ενεργειακών συστημάτων.

Για τη διασφάλιση των παραπάνω, η Vestas βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού, της συλλογής και της ανάλυσης δεδομένων. Περισσότερες από 140 φορές την ημέρα, 27.000 ανεμογεννήτριες, τις οποίες εξυπηρετεί, στέλνουν τα δεδομένα απόδοσης στο Κέντρο Απόδοσης και Διαγνωστικών της εταιρείας. Μέσω της αποτελεσματικής χρήσης ψηφιακών εργαλείων και προηγμένων συστημάτων πρόβλεψης, η Vestas είναι σε θέση να προσφέρει εξαιρετικές λύσεις υπηρεσιών και συντήρησης τόσο σε επίπεδο ανεμογεννητριών όσο και σε επίπεδο συστήματος, καθώς και προηγμένες εφαρμογές ψηφιακής ανάλυσης μέσω της θυγατρικής της, Utopus Insights.

Με την εξυπηρέτηση περισσότερων από 100 GW ανεμογεννητριών, η Vestas βοηθά στην απομάκρυνση από την ατμόσφαιρα πάνω από 100 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, παρέχοντας αξιόπιστη, βιώσιμη και οικονομικά ανανεώσιμη ενέργεια, ενώ παράλληλα καλύπτει παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες χωρίς να διακυβεύεται η ευημερία του πλανήτη.