Vestas: Επικύρωση των στόχων της για μείωση των εκπομπών υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Vestas: Επικύρωση των στόχων της για μείωση των εκπομπών υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Πέμπτη, 06/08/2020 - 13:15

Επικυρώθηκαν οι στόχοι της Vestas για μείωση των εκπομπών υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι οποίοι είναι σε ευθυγράμμιση με τον πιο φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού, δηλαδή τη διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 ° Κελσίου πάνω από τις προ-βιομηχανικές θερμοκρασίες.

Η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών δήλωσε ότι η επικύρωση πραγματοποιήθηκε από την Science Based Targets Initiative (SBTi), μια συνεργασία μεταξύ του CDP, του ΟΗΕ Global Compact, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων (WRI) και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση.

Η επικύρωση στόχου ακολουθεί την ανακοίνωση της Vestas τον Ιανουάριο του 2020 για την προσπάθεια επίτευξης του στόχου για απαλλαγή από τον άνθρακα, μέχρι το 2030.

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών από άμεσες λειτουργίες της (πεδίο εφαρμογής 1,2) στο 100% έως το 2030, εκκινώντας από το 2019 και επιπλέον, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών από το δίκτυο εφοδιασμού της (πεδίο εφαρμογής 3) κατά 45% ανά MWh που παράγεται, έως το 2030.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas, Henrik Andersen δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε σε αυτό το ορόσημο με την SBTi. Το να επιτύχει η Vestas την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030 αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για να μπορέσει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις βιώσιμης ενέργειας. Με πολλά έθνη και παγκόσμιες επιχειρήσεις να σκιαγραφούν τις προθέσεις τους για μια πράσινη οικονομική ανάκαμψη από τον κορωνοϊό, η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρόκειται να γίνει ένας από τους κυρίαρχους πόρους στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα».

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας, η Vestas είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία θα συνεχίσει να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».