BP: Στόχος της η παραγωγή 50 GW πράσινης ενέργειας έως το 2030

BP: Στόχος της η παραγωγή 50 GW πράσινης ενέργειας έως το 2030
Τρίτη, 04/08/2020 - 13:50

Η BP στοχεύει στην αύξηση της καθαρής ανανεώσιμης παραγωγικής της ισχύος στα 50 GW έως το 2030, μία 20πλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2019, στο πλαίσιο του σχεδίου της να γίνει μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η BP δήλωσε ότι πρόκειται να αυξήσει τις δαπάνες χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030, στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον, στο πλαίσιο στροφής της εταιρείας προς την πράσινη ενέργειας, δήλωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στα 50 GW, ενώ θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με το 2019.

Μάλιστα, το χαρτοφυλάκιο που σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρεία θα περιλαμβάνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοενέργεια και τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης υδρογόνου και άνθρακα.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP αναμένεται να μειωθεί κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, ή 40%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, μέχρι το 2030, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα σταματήσει να αναζητά πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε νέες χώρες.

Σημειώνεται ότι η BP ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε το μέρισμα της για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, αφού σημείωσε ρεκόρ απώλειας ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς η κρίση του κορωνοϊού μείωσε τη ζήτηση ενέργειας.