Vestas: Παραγγελία 50 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ

Vestas: Παραγγελία 50 MW για υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ
Τρίτη, 21/07/2020 - 15:29

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία για παροχή ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 50 MW για τη δεύτερη φάση του παλιρροϊκού υπεράκτιου αιολικού έργου Dong Hai 1 στο Βιετνάμ.

Πιο συγκεκριμένα, η τοπική εταιρεία Bac Phuong JSC παρήγγειλε στη Vestas συνολικά 13 ανεμογεννήτριες τύπου V150-4.2MW, με τις 10 ανεμογεννήτριες να φτάνουν σε ισχύ τα 3,8 MW και τρεις τα 4 MW.

Σύμφωνα με την Vestas, η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η 10ετής παροχή υπηρεσιών και συντήρησης από τη Vestas.

Η δεύτερη παραγγελία στη Vestas, έρχεται μετά από από την ανάθεση της πρώτης φάσης του έργου τον Δεκέμβριο του 2019 στην εταιρεία.

Μάλιστα, με αυτή τη δεύτερη φάση, το αιολικό έργο Dong Hai 1 ισχύος 100 ΜW θα είναι το μεγαλύτερο παλιρροϊκό υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι το έργο θα διαθέτει προσαρμοσμένους πυλώνες τοποθετημένους σε ενισχυμένα χερσαία θεμέλια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας που θα βρίσκονται σε ρηχά νερά κοντά στην ακτή στην επαρχία Bạc Lieu στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ.

Ο πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Clive Turton, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Bac Phuong JSC στο μεγαλύτερο παλιρροϊκό υπεράκτιο αιολικό έργο στο Βιετνάμ μέχρι σήμερα. Η εξασφάλιση της παραγγελίας, εντός οκτώ μηνών από το πρώτο βραβείο, επιβεβαιώνει και την εμπιστοσύνη της εταιρείας στις λύσεις μας και καταδεικνύει τη δυνατότητα της Vestas να βοηθήσει στην κλιμάκωση αυτής της επιχειρηματικής υπόθεσης εντός του αυστηρού χρονοδιαγράμματος της πολιτικής FIT του Βιετνάμ».

Πηγή: renews.biz