Repsol: Ξεκινά την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 264MW στην Ισπανία

Repsol: Ξεκινά την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 264MW στην Ισπανία
Τρίτη, 14/07/2020 - 15:32

Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Repsol, ξεκίνησε την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 264MW στην Ισπανία.

Το έργο Valdesolar, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση της Repsol μέχρι σήμερα, θα αρχίσει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για το δίκτυο στα τέλη του 2020.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ και θα καλύψει μια έκταση ανάλογη χιλίων γηπέδων ποδοσφαίρου στην περιοχή του Μπαδαχόθ. Μάλιστα, κατά τη διαρκεί υλοποίησής του αναμένεται να προσφέρει εργασία σε 300 έως 500 άτομα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν κατά τους πρώτους μήνες του 2021.

Το ηλιακό έργο, το οποίο θα αποτελείται από 648.000 φωτοβολταϊκές μονάδες, θα συνδεθεί στο δίκτυο ηλεκτρισμού με έναν νέο ηλεκτρικό υποσταθμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz, η Repsol Electricidad y Gas θα λειτουργήσει το ηλιακό πάρκο, το οποίο θα παράγει περίπου 514.490 MWh ετησίως.

Αναφέρεται ότι το Valdesolar είναι ένα από τα επτά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναπτύσσει η Repsol στη χερσόνησο της Ιβηρικής και το τρίτο της εταιρείας στην Ισπανία.

Το πρώτο είναι το αιολικό έργο Delta, ισχύος 335MW, που βρίσκεται στις επαρχίες Σαραγόσα και Τερουέλ και το οποίο θα φιλοξενήσει 89 ανεμογεννήτριες. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του τρέχοντος έτους. Το δεύτερο είναι το ηλιακό έργο Kappa ισχύος 126MW στη Μανθανάρες της Θιουδάδ Ρεάλ, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι τα τρία έργα ΑΠΕ της Repsol στην Ισπανία, τα Valdesolar, Delta και Kappa, αντιπροσωπεύουν μια συνολική επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη Repsol και η συνδυασμένη ισχύς τους ανέρχεται στα 2GW.