Vattenfall: Σχεδιάζει νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Σουηδία

Vattenfall: Σχεδιάζει νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Σουηδία
Τρίτη, 14/07/2020 - 12:47

Η Vattenfall διερευνά τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου με το όνομα Kattegatt Syd, στα ανοικτά των ακτών της Σουηδίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αιολικό έργο θα βρίσκεται σε μια τοποθεσία περίπου 25 χιλιόμετρα από την ακτή του Falkenberg και θα καλύπτει μια έκταση περίπου 177 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σημειώνεται μάλιστα ότι το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα βρίσκεται βόρεια του προγραμματισμένου έργου Stora Middelgrund, το οποίο απέκτησε η Vattenfall το 2019.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η τοποθεσία του Kattegatt Syd βρίσκεται εντός της σουηδικής οικονομικής ζώνης και εκτός των περιοχών Natura 2000.

Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο κατά το οποίο ετοιμάζονται οι αιτήσεις για τις απαιτούμενες άδειες. Όπως δήλωσε η Vattenfall, οι αρχές και οι δήμοι έχουν ήδη ενημερωθεί για το προτεινόμενο αιολικό πάρκο και η εταιρεία συγκεντρώνει τις απόψεις τους προκειμένου να πραγματοποιήσει καλύτερα περιβαλλοντικές μελέτες στην περιοχή. Επιπλέον, διερευνάται το κατάλληλο σημείο σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο στην ξηρά.

Σημειώνεται ότι η επίσημη δημόσια διαβούλευση προγραμματίζεται για τον χειμώνα του 2020.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία το αιολικό έργο Kattegatt Syd αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθούν οι απαραίτητες άδειες και θα ληφθούν επενδυτικές αποφάσεις για την κατασκευή του πάρκου.

Φωτογραφία: Vattenfall