Metka EGN Mytilineos: Συνεργασία με την Elgin Energy για τρία ηλιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχύος 76MW

Metka EGN Mytilineos: Συνεργασία με την Elgin Energy για τρία ηλιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχύος 76MW
Πέμπτη, 09/07/2020 - 13:30

Η βρετανική εταιρεία ηλιακής ενέργειας Elgin Energy θα συνεργαστεί με την θυγατρική εταιρεία ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας της ελληνική εταιρεία Μυτιληναίος, Metka EGN, για την υλοποίηση μη επιδοτούμενων ηλιακών έργων ισχύος 76 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορα την υλοποίηση τριών έργων, ένα στην Αγγλία, ισχύος 49,9 MW και δύο στη Σκωτία, συνολικής ισχύος 26 MW, όμως περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι σε θέση να παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύπτει την ενεργειακή ζήτηση 25.000 σπιτιών, αντισταθμίζοντας παράλληλα 42.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Elgin Energy, Ronan Kilduff, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή ενισχύει την ήδη ισχυρή μας σχέση με τη Μυτιληναίος και αποτελεί μια περαιτέρω απόδειξη ότι τα φωτοβολταϊκά έχουν καθιερωθεί ως μια οικονομικά αποδοτική ανανεώσιμη τεχνολογία.

Συμπλήρωσε αναφέροντας: «Με τον ταχύτερο χρόνο εγκατάστασης από οποιαδήποτε τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά έχουν την προνομιακή θέση για να επιταχύνουν την προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου για αποανθρακοποίηση του ηλεκτρικού του δικτύου και να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο για καθαρές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050».

Ο γενικός διευθυντής της METKA EGN, Νίκος Παπαπέτρου, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με μια προοδευτική κατασκευαστική εταιρεία όπως η Elgin Energy. Η σημαντική εμπειρία μας και η μηχανική μας ικανότητα μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχημένη ενσωμάτωση περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, η απόκτηση αυτών των έργων θα εδραιώσει τη θέση μας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σημειώνεται πως η εταιρεία Elgin Energy παρέδωσε 21 ηλιακά έργα, συνολικής ισχύος 230MW, στο πλαίσιο του συστήματος Πιστοποιητικών Ανανεώσιμων Υποχρεώσεων της βρετανικής κυβέρνησης πριν το τέλος του 2017.

Η εταιρεία συνέχισε να δημιουργεί και να αναπτύσσει έργα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και επί του παρόντος διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 62 έργων σε στάδιο ανάπτυξης, συνολικής ισχύος άνω των 2GW.

Πηγή: reNEWS, Renewables Now,