RWE: Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υδρογόνου 100 MW για λογαριασμό της Thyssenkrupp

RWE: Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υδρογόνου 100 MW για λογαριασμό της Thyssenkrupp
Πέμπτη, 11/06/2020 - 15:59

Η γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE πρόκειται να εγκαταστήσει μονάδα παραγωγής και προμήθειάς πράσινου υδρογόνου 100 MW για λογαριασμό της Thyssenkrupp.

Όπως δήλωσε η Thyssenkrupp την Τετάρτη, το υδρογόνο, το οποίο θα παράγεται από ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή σιδήρου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η RWE υπέγραψε συμφωνία με την Thyssenkrupp Steel Europe για την κατασκευή του εργοστασίου στο Lingen και επιπλέον για την προμήθεια της χαλυβουργίας Duisburg η οποία ανήκει στον ίδιο βιομηχανικό όμιλο.

Η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να παράγει 1,7 τόνους υδρογόνου ανά ώρα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Η RWE και η Thyssenkrupp σχεδιάζουν να συνεργαστούν επίσης και με φορείς εκμετάλλευσης δικτύων φυσικού αερίου και αρμόδιες αρχές για τη μεταφορά του υδρογόνου από το Lingen στο εργοστάσιο χάλυβα στο Duisburg.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, η μεταφορά υδρογόνου μέσω αγωγών είναι η πιο οικονομική επιλογή μεταφοράς και παράδοσης του υδρογόνου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Thyssenkrupp στοχεύει στην παραγωγή χάλυβα, ουδέτερης σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.