Γερμανία: Τέλος εποχής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα

Γερμανία: Τέλος εποχής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα
Δευτέρα, 25/05/2020 - 15:53

Η εποχή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα έχει παρέλθει για τη Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας BEE της χώρας.

Η πρόεδρος της BEE, Simone Peter, δήλωσε ότι η κρίση του Covid-19 έχει αλλάξει σημαντικά την βιομηχανία ενέργειας, με το πάγωμα της λειτουργίας των εργοστασίων ορυκτών καυσίμων και με τη διατήρηση της λειτουργίας μόνο λίγων εγκαταστάσεων λιγνίτη.

«Η εποχή της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα έχει τελειώσει. Δεν μπορούμε να την αναζωπυρώσουμε μετά την κρίση του κορωνοϊού», δήλωσε η Peter.

Σύμφωνα με τη BEE απαιτείται μια αποκεντρωμένη και ευέλικτη πολιτική για την ενίσχυση και την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα επαρκώς ανεπτυγμένα δίκτυα ισχύος μπορούν να εγγυηθούν την αποτελεσματική εξισορρόπηση της αποκεντρωμένης παραγωγής καθώς και τη διαχείριση της ζήτησης.

Η Peter κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα καλά συντονισμένο δίκτυο ασφάλειας που θα αποτελείται από μικρούς, ελεγχόμενους, ευέλικτους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω την ενεργειακή μετάβαση.