Συμφωνία προμήθειας 52 ανεμογεννητριών για την GE Renewable Energy στην Τουρκία

Συμφωνία προμήθειας 52 ανεμογεννητριών για την GE Renewable Energy στην Τουρκία
Δευτέρα, 18/05/2020 - 17:43

H εταιρεία κατασκευής αιολικών πάρκων στην Τουρκία, Fina Enerji, επέλεξε τη GE Renewable Energy να προμηθεύσει με 52 ανεμογεννήτριες τέσσερα χερσαία αιολικά πάρκα στην Τουρκία.

Πρόκειται για τα αιολικά πάρκα, Baglama, Tayakadin, Yalova και Pazarkoy με συνολική χωρητικότητα 193MW. Το πεδίο εφαρμογής του έργου περιλαμβάνει επίσης 10ετή συμφωνία συντήρησης.

Η GE Renewable Energy θα παράγει τα πτερύγια ανεμογεννητριών στις εγκαταστάσεις της LM Wind Power στο Bergama της Σμύρνης, όπου απασχολεί περισσότερους από 550 υπαλλήλους. Οι πύργοι θα παραχθούν επίσης στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής της GE Renewable Energy για τα χερσαία αιολικά πάρκα στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία, Manar Al-Moneef, δήλωσε: «Η GE υπήρξε ένας από τους πρώτους επενδυτές στην Τουρκία και συνεχίζει τη δέσμευσή της για δημιουργία θέσεων εργασίας και για τη συμβολή στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής στη βιομηχανία ενέργειας».

Η GE διαθέτει ήδη εγκατεστημένη βάση 1,2GW αιολικής ενέργειας στην Τουρκία και έχει κατασκευάσει 500 ανεμογεννήτριες, συμπεριλαμβανομένων των 350MW χερσαίων έργων αιολικής ενέργειας που έχουν κατασκευάσει από κοινού η Fina Enerji και η GE Renewable Energy.