Νέο υβριδικό έργο για τη Siemens Gamesa στις Φιλιππίνες

Νέο υβριδικό έργο για τη Siemens Gamesa στις Φιλιππίνες
Τετάρτη, 13/05/2020 - 01:37

Η Siemens Gamesa προχωρά ήδη ένα υβριδικό ενεργειακό έργο για λογαριασμό της Berkeley Energy στις Φιλιππίνες. Το έργο θα συνδυάσει ένα υπάρχον αιολικό πάρκο 16MW, μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας και ένα εσωτερικό κεντρικό σύστημα ελέγχου που διαχειρίζεται την παραγόμενη ενέργεια.

Το έργο βρίσκεται στο Puerto Galera στο νησί Mindoro και θα παρέχει σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μια τοποθεσία με αδύναμη ικανότητα σύνδεσης στο δίκτυο, μειώνοντας έτσι την εξάρτησή της από το ντίζελ.

Το εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μετά την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης προμήθειας και πενταετούς συντήρησης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υβριδικού ελεγκτή (HPC) της Siemens Gamesa.

Το σύστημα HPC διαχειρίζεται την ισχύ που παράγεται και αποθηκεύεται στο εργοστάσιο και μπορεί να συντονίσει τις ανεμογεννήτριες για τη βελτιστοποίηση της απόδοση ολόκληρης της εγκατάστασης.

Το αιολικό πάρκο είναι ήδη έτοιμο, αποτελούμενο από οκτώ ανεμογεννήτριες, ενώ το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών λιθίου θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα μέσα στο έτος.

Η λειτουργία του υβριδικού εργοστασίου θα βελτιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία διαχείρισης ενέργειας που παρέχεται εξ αποστάσεως από τους τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρείας.