Covid-19: Οικονομικές επιπτώσεις για τη SiemensGamesa

Covid-19: Οικονομικές επιπτώσεις για τη SiemensGamesa
Τετάρτη, 06/05/2020 - 17:28

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τις εργασίες και τις εμπορικές δραστηριότητες της Siemens Gamesa, με μείωση 56 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της εταιρείας κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020.

Η Siemens Gamesa προσαρμόζει τις δραστηριότητές της έτσι ώστε να εφαρμόσει τιςυγειονομικές συστάσεις και τους κανόνες ασφαλείας για την πανδημία. Μάλιστα, έχει προβεί σε εφαρμογή λύσεων για την εξασφάλιση τη συνέχισης των εργασιών όπως επαναδρομολόγηση ορισμένων αλυσίδων εφοδιασμού, βελτιστοποίηση της απομακρυσμένης παρακολούθησης για την εγγύηση των εργασιών συντήρησηςκαι σε ό, τι αφορά τα υπάκτια πάρκα, την παράταση της παραμονής ομάδων συντήρησης που εργάζονται στη θάλασσα.

Η ανάλήψη παραγγελιών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ανήλθε σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για μια ετήσια μείωση κατά 11%, όμως συνολικά τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι παραγγελίες για υπεράκτια έργα αυξήθηκαν κατά 56%.

Από τον Σεπτέμβριο η SiemensGamesa έχει σημειώσει ρεκόρ στις παραγγελίες και αναλήψεις έργων από διάφορες εταιρείες ανά τον κόσμο, όμως κατά το πρώτο τριμηνο του 2020τα EBIT της περιορίστηκαν στο 1,5%.

Η εταιρεία, προσφάτως απέσυρε την καθοδήγησή της για το τρέχον έτος, ωστόσο δήλωσε ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη βιομηχανία και τηνίδια τη Siemens Gamesa παραμένουν υγιείς.

Η εταιρεία έχει σημειώσει καθυστέρηση παραγγελιών ύψους 28,6 δισεκατομμυρίων ευρώ όμως,όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Markus Tacke, είναι «σε θέση ισχύος για να επωφεληθεί από τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου χάρη στη γεωγραφική διαφοροποίηση των εργασιών της και την ηγετική της θέση στην τεχνολογία».

Ο Tacke υπογράμμισε την ανάγκη για πράσινη εστίαση κατά την οικονομική ανάκαμψη.

«Η Siemens Gamesa θεωρεί ότι η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη για να προχωρήσει προς ένα μοντέλο βιώσιμης ενέργειας που δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας. Είναι στα χέρια μας να αποφύγουμε μια ακόμη κρίση: την κλιματική κρίση».