Αναστολή οικονομικής καθοδήγησης από τη Nordex

Αναστολή οικονομικής καθοδήγησης από τη Nordex
Τετάρτη, 06/05/2020 - 15:28

H Nordex αναστέλει την οικονομική της καθοδήγηση για το 2020, εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, θεωρώντας ότι η κρίση θα επηρεάσει τις επιδόσεις της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παρόλο που οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είναι ακόμη μετρήσιμες, η εταιρεία εξήγησε σε ενημέρωσή της, την Τρίτη, ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις καθώς και άλλα παγκόσμια μέτρα έχουν διαταράξει σημαντικά τις δραστηριότητές της.

"Στην τρέχουσα κατάσταση και δεδομένου ότι είναι αβέβαιο για πόσο καιρό θα συνεχιστεί, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα είναι δυνατή μια νέα ανάληψη καθοδήγησης για το τρέχον οικονομικό έτος ", δήλωσε η Nordex.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε ότι τα ανεπίσημα αποτελέσματα εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της. Χάρη στις αυξανόμενες εγκαταστάσεις στον τομέα των εργασιών της εταιρείας, τα έσοδά της αυξήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες κατά 964,6 εκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσια των 398,9 εκατομμυρίων του προηγούμενου έτος. Όμως οι καθυστερήσεις τις παραγγελίες ανήλθαν στα 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Nordex θα δημοσιεύσει την οικονομική της έκθεση για το πρώτο τρίμηνο στις 11 Μαΐου 2020.