Επανεκκίνηση της λειτουργίας δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Vestas στην Ισπανία

Επανεκκίνηση της λειτουργίας δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Vestas στην Ισπανία
Τετάρτη, 15/04/2020 - 16:40

Η εταιρία παραγωγής αιολικής ενέργειας Vestas, θέτει ξανά σε πλήρη λειτουργία τις μονάδες της στις πόλεις Viveiro και Daimiel, καθώς η Ισπανία προέβη σε μερική άσρη του lockdown που είχε επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Η δανέζικη εταιρία ανεμογεννητριών δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία της επανεκκίνησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα, ύστερα από μια πάυση δύο εβδομάδων σε όλες τις μη- αναγκαίες δραστηριότητες, με απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης.

Η εταιρία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα «αυστηρά μέτρα ασφαλείας» τα οποία έχουν επιβληθεί με το ξέσπασμα της πανδημίας και θα συνεχίσει να τηρέι τα μέτρα ασφαλείας πολύ αυστηρά, μέχρι την άρση της κατάστασης εκτακτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Εκπρόσωπος της Vestas δήλωσε στο reNEWS: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το εργοστάσιό μας στο Viveiro βρίσκεται την πλήρη παραγωγή στις 13 Απριλίου, ενώ το εργοστάσιό μας στο Daimiel πλησιάζει και αυτό στην κατάσταση πλήρους παραγωγής.

«Αυτή η πράξη είναι σε πλήρη συμφωνία με την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στον βιομηχανικό και κατασκευαστικό τομέα της Ισπανία. Επίσης, η κατασκευαστική μας δραστηριότητα έχει επανεκκινήσει ή βρίσκεται σε διαδικασία επανέναρξης των έργων.»