Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στο περίπτερο LTFN –OET-HOPE-A και στη Λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στο περίπτερο LTFN –OET-HOPE-A και στη Λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου
Τετάρτη, 11/09/2019 - 15:15

Το περίπτερο του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης LTFN, της Εταιρείας ΟΕΤ Organic Electronics Technologies και του Ελληνικού Συνδέσμου Οργανικών Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A , επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή Αργύτη Λασκαράκη, υπεύθυνο της ομάδας Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών του Eργαστηρίου, για τις δράσεις του LTFN, τα επιτεύγματα και τις καινοτόμες τεχνολογίες στο χώρο της έρευνας αυτού του ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα.

Ο Δαρείος Δημητρίου, Business Development Manager της Organic Electronic Technologies , παρουσίασε στην κ Γεννηματά τα καινοτόμα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας , τα οποία καλύπτουν τον τομέα της Ενέργειας και του Φωτισμού, της Αυτοκίνησης, των Κατασκευών, Αισθητήρων και Έξυπνης Συσκευασίας . Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ όπως ανέφερε αναμένει την εξέλιξη όλων αυτών των καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στην περιοχή Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου.

Αμέσως μετά η κ. Γεννηματά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή δημιουργεί πολύ σοβαρούς κινδύνους. Το φαινόμενο της καθίζησης είναι ορατό, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης χωρίς σωστή διαχείριση του Θερμαϊκού.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει άμεσα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να προλάβουμε να μην υπάρξει καταστροφή στην περιοχή. Η κλιματική αλλαγή και η κρίση δεν είναι πια μια θεωρητική συζήτηση, είναι εδώ και απαιτεί μέτρα και δράση τώρα.
Χρειάζονται αποφάσεις και αλλαγές. Αλλαγές που θα αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων αλλά και αλλαγή στην δική μας καθημερινότητα.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για να ενημερώσουμε, να αισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ