Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί των εισηγήσεων του ΑΔΜΗΕ και του ΕΧΕ για τη βελτιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας του μέτρου χρήσεως εναλλακτικού καυσίμου, σύμφωνα με το Σχέδιο Προληπτικής Δράσης.

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί των εισηγήσεων του ΑΔΜΗΕ και του ΕΧΕ για τη βελτιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας του μέτρου χρήσεως εναλλακτικού καυσίμου, σύμφωνα με το Σχέδιο Προληπτικής Δράσης.
Τετάρτη, 21/11/2018 - 12:50
Στα πλαίσια εκπόνησης του Σχεδίου Προληπτικής Δράσης, το οποίο εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 500/2018 Απόφαση ΡΑΕ, μεταξύ των δράσεων για την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας του τομέα ηλεκτροπαραγωγής για την αντιμετώπιση κινδύνων/διαταραχών εφοδιασμού με φυσικό αέριο εξετάστηκε και η εισαγωγή πρόσθετων κανόνων στην αγορά ηλεκτρισμού με σκοπό τη βελτιστοποίηση της οικονομικής αποδοτικότητας του μέτρου χρήσεως εναλλακτικού καυσίμου από θερμοηλεκτρικές μονάδες με καύσιμο φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα, το μέτρο προβλέπει αναπροσαρμογή του συστήματος επίλυσης του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού (ΗΕΠ) ως προς τα εξής:
  • Δυνατότητα εισαγωγής ενεργειακού περιορισμού για τις μονάδες φυσικού αερίου σε περίπτωση κατάστασης συναγερμού επιπέδου 2.
  • Επίλυση του ΗΕΠ με δυνατότητα υποβολής προσφορών για δύο είδη καυσίμου για τις μονάδες φυσικού αερίου που έχουν δυνατότητα λειτουργίας με εναλλακτικό καύσιμο.
Η ΡΑΕ στα πλαίσια δρομολόγησης των απαραίτητων διαδικασιών για την εφαρμογή του μέτρου, θέτει σε Δημόσια Διαβούλευση α)την εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για την τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΜΗΕ και β) την εισήγηση του ΕΧΕ για την τροποποίηση του Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, με σκοπό την ενσωμάτωση των ανωτέρω απαιτήσεων για τη λειτουργία του αναβαθμισμένου Συστήματος Διαχείρισης Αγοράς. Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Παρασκευή 30.11.2018 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή εγγράφως. Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του. Συνημμένα αρχεία
  1. Πρόταση τροποποίησης ΚΣΗΕ (μέγεθος: 1.527,186 kb)
  2. Προτεινόμενες τροποποιήσεις (μέγεθος: 33,177 kb)