Νέες επενδύσεις και εργοστάσια φέρνουν οι 23 Γάλλοι επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα

Νέες επενδύσεις και εργοστάσια φέρνουν οι 23 Γάλλοι επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα
Πέμπτη, 12/05/2022 - 09:59

Νέες επενδύσεις και εργοστάσια φέρνουν οι 23 Γάλλοι επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα

Νέο κύκλο επενδύσεων φέρνει στην Ελλάδα η επίσκεψη της γαλλικής επιχειρηματικής αποστολής, του συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών από τη Γαλλία (MEDEF) στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Στο κάδρο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εκτός από νέες επενδύσεις από επιχειρήσεις που ήδη διατηρούν παρουσία στην Ελλάδα, θα βρεθούν προσεχώς και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων εργοστασιακών μονάδων από επιχειρήσεις που δεν διατηρούν ακόμα δραστηριότητα στη χώρα μας.

Μεταξύ των συναντήσεων που είχαν οι Γάλλοι επιχειρηματίες συνάντησαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και οκτώ υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Ψηλά στην ατζέντα οι ΑΠΕ – Στο επίκεντρο μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη στιγμή που
καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρη η μείωση των εκπομπών αερίων και δεδομένου ότι η Ελλάδα προσφέρει τις προοπτικές εκείνες για την ανάπτυξη υποδομών αυτής της μορφής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γάλλων επιχειρηματιών τίθενται μακροπρόθεσμες επενδύσεις στη χώρα μας με έμφαση εκτός των άλλων σε τομείς που σχετίζονται με την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Γεωργιάδης: Σοβαρές συζητήσεις σε δύο περιπτώσεις για επενδύσεις σε ΑΠΕ και επανεκπαίδευση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες, αναφέρει στο Capital.gr ότι ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεις σε δύο των περιπτώσεων για επικείμενες επενδύσεις στη χώρα μας:

"To ενδιαφέρον των συζητήσεων με τους Γάλλους επιχειρηματίες επικεντρώνεται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της επανεκπαίδευσης του προσωπικού, της αμυντικής βιομηχανίας και του digital. Έχουν ήδη ξεκινήσει σοβαρές συζητήσεις σε δύο περιπτώσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της επανεκπαίδευσης (reskilling)”.

Γιώργος Λαμπίρης / capital.gr