Οικονόμου για ενεργειακό: H Ελλάδα θα προχωρήσει σε πρόσκαιρες εθνικές παρεμβάσεις

Οικονόμου για ενεργειακό: H Ελλάδα θα προχωρήσει σε πρόσκαιρες εθνικές παρεμβάσεις
Δευτέρα, 11/04/2022 - 18:13

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε σήμερα ότι η ραγδαία αύξηση τιμών ενέργειας καθιστά κρίσιμη προτεραιότητα τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής.

Όπως είπε, αν η Ευρώπη δεν προχωρήσει γρήγορα στη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των κοινωνιών και των οικονομιών, η Ελλάδα θα προχωρήσει μόνη της σε πρόσκαιρες εθνικές παρεμβάσεις.

«Η κυβέρνηση, ωστόσο -όπως προανήγγειλε από τους Δελφούς ο πρωθυπουργός- δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει -και πάντως δεν προχωρήσει γρήγορα- στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα θα πάρει αποφάσεις για πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις. Γιατί η Ελλάδα έχει πλούσια, παρότι πικρότατη, εμπειρία από κρίσεις και δεν πρόκειται να αφήσουμε να μας ρουφήξει άλλος ένας κύκλος φθοράς σαν και αυτόν από τον οποίο με πολύ κόπο βγήκαμε.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «εντείνονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης φαινομένων αισχροκέρδειας» και διεμήνυσε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι και οι έλεγχοι συνεχείς». Ήδη, υπογράμμισε, βρίσκεται σε εφαρμογή η πλατφόρμα καταγραφής των διαθέσιμων προϊόντων, που καταδεικνύει ότι υπάρχει επάρκεια σε τρόφιμα σε όλα τα επίπεδα.

«Για κάθε μέτρο που λαμβάνουμε, παίρνουμε υπόψη την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια εκρηκτική συγκυρία, που δεν έχουμε βιώσει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Ο Απρίλιος είναι πολύ σημαντικός μήνας», τόνισε.

Πηγή euro2day.gr