Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον

Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον
Τρίτη, 05/04/2022 - 17:41

Αυτή την εβδομάδα, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον επισκέπτεται την Ελλάδα, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με την ενεργειακή πολιτική με σημαντικούς φορείς χάραξης πολιτικής και με επιχειρηματικούς παράγοντες του ελληνικού ενεργειακού τομέα και θα συμμετάσχει στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η επίσκεψη στη Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, καθώς η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέδειξε την ανάγκη να επιταχυνθεί η πράσινη μετάβαση και να περιοριστούν οι ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων το συντομότερο δυνατόν.

Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Την Παρασκευή, η Επίτροπος θα παραστεί σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και θα συναντηθεί με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ).

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην νησίδα Ρεβυθούσα, θα συναντηθεί με τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και θα μιλήσει στον τύπο. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο από εναλλακτικούς προμηθευτές αποτελεί κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της ΕΕ για τη μείωση της εξάρτησής της από τις ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την κλιματική έκτακτη ανάγκη και τις τιμές της ενέργειας. Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων αυτών είναι δυνατή διαδικτυακά κατόπιν εγγραφής.

Μαζί με τον Αντιπρόεδρο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτη Σχοινά, η Επίτροπος κ. Σίμσον θα συζητήσει επίσης την απάντηση της Ευρώπης στην κρίση που είναι σε εξέλιξη και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, στο πλαίσιο εκδήλωσης με μέσα ενημέρωσης που είναι διαπιστευμένα στο Φόρουμ.