Στην Κύπρο η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον: Συζήτηση με πέντε ΥΠΕΝ

Στην Κύπρο η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον: Συζήτηση με πέντε ΥΠΕΝ
Unsplash
Πέμπτη, 13/10/2022 - 17:51

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον φθάνει σήμερα στην Κύπρο για να συναντηθεί με τις εθνικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς του ενεργειακού τομέα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα Πέμπτη το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Υπουργό Ενέργειας κ. Νατάσα Πηλείδη, ενώ στη συνέχεια από κοινού με την Υπουργό θα συναντήσει εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Αύριο Παρασκευή το πρωί, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στη διάσκεψη για την ενεργειακή μετάβαση του Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο (EMGF) και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Υπουργό κ. Πηλείδη, τον Υπουργό Ενέργειας της Αιγύπτου κ. Tarek El Molla, τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υπουργό Ενέργειας της Ιορδανίας κ. Saleh A. Al-Kharabsheh και τον Γενικό Γραμματέα του EMGF κ. Osama Mobarez.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Το βράδυ, η Επίτροπος κ. Σίμσον θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της κατασκευής του έργου EuroAsia Electricity Interconnector, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη.