BLUE DEAL: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΩΝ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

BLUE DEAL: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΩΝ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Τρίτη, 01/03/2022 - 17:15

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει διαδικτυακό Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου BLUE DEAL, με θέμα «Fostering Blue Energy deployment in the Mediterranean area -Επιταχύνοντας την ανάπτυξη έργων Γαλάζιας Ενέργειας1 στην περιοχή της Μεσογείου», στις 3 και 4 Μαρτίου 2022.

Το έργο BLUE DEAL στοχεύει στη δημιουργία Περιφερειακών και Διακρατικών Συμμαχιών για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της Γαλάζιας Ενέργειας στην Μεσόγειο. Στο BLUE DEAL μετέχουν 13 εταίροι, από την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο, την Αλβανία και τη Μάλτα.

Την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου, θα παρουσιασθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή τεχνικά και κοινωνικά, υλοποίηση έργων Γαλάζιας Ενέργειας, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν βάσει της μεθοδολογίας και των εργαλείων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου BLUE DEAL.

Τη δεύτερη ημέρα του εργαστηρίου, θα παρουσιαστούν οι προτεινόμενες, από εταιρείες, λύσεις στις δώδεκα ανοικτές προκλήσεις καινοτομίας, που ανακοινώθηκαν από τους εταίρους του έργου, για την προώθηση των θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου. Οι δώδεκα προκλήσεις έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bluedealmed.eu/colab/challenges, όπου υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για την κάθε μία, καθώς και για τις προτεινόμενες από τις εταιρείες λύσεις.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φορείς εμπλεκόμενους σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης έργων Γαλάζιας Ενέργειας, όπως εθνικές περιφερειακές και τοπικές αρχές, πανεπιστήμια, ενεργειακά κέντρα, γραφεία καινοτομίας, σχολεία, ΜΜΕ, εταιρείες, ΜΚΟ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από χώρες της Μεσογείου. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: https://bluedealmed.eu/session/blue-deal-capitalization-lab