Νέο αιολικό πάρκο από την Ελλάκτωρ στη Ροδόπη, ισχύος 42 MW

Νέο αιολικό πάρκο από την Ελλάκτωρ στη Ροδόπη, ισχύος 42 MW
Πέμπτη, 23/12/2021 - 11:33

O όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξασφάλισε χθες βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 42 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 42 MW στη θέση Σταυραετός, της Δημοτικής Ενότητας Αρριανών Ροδόπης.

Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε στη ΡΑΕ την 1η Ιουνίου και η υλοποίησή του αναμένεται να δρομολογηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες με διάμετρο φτερωτής 150 μέτρα (αριθμός ισοδύναμων τυπικών ανεμογεννητριών 17,65), ενώ η διάρκεια ισχύος της άδειας προβλέπεται μέχρι τις 22/12/2046.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία θα πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αυτόνομο πάρκο, -μετά από αυτό του «Κασιδιάρη Ι», ισχύος 50 MW, στο ομώνυμο όρος των Ιωαννίνων-, από όσα έχει μέχρι τώρα αναπτύξει ο όμιλος.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή των Αρριανών Ροδόπης, και συγκεκριμένα στη θέση Ορφέας-Επτάδενδρος, η Ελλάκτωρ έχει σε λειτουργία αιολικό πάρκο ισχύος 28,8 MW.

Υπενθυμίζεται ο όμιλος κατατάσσεται δεύτερος, -μετά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή-, στη λίστα των ισχυρότερων παικτών της εγχώριας αγοράς των ΑΠΕ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΕΤΑΕΝ για το πρώτο φετινό εξάμηνο ,στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 482 MW.